A bolygó legveszélyesebb madara

A kazuár az egyik legérdekesebb madárfaj. Többnyire a bolygó legveszélyesebb madaraként ismerik.

A kazuár a röpképtelen madarak fajtája, amely a casuariiformes rendjébe tartozik. Ezek a hosszú lábú, nagy madarak az emu rokonai, és 3 alfaja létezik. A leggyakoribb a déli kazuár. Új-Guinea trópusi erdőiben, Ausztrália északkeleti részén és az Aru-szigeteken találhatóak meg.
Nemrég fedeztek fel egy dinoszauruszt, amely nagyon hasonlít egy kazuárra!
Ezeknek a madaraknak az első rokonai körülbelül 60 millió évvel ezelőtt alakultak ki, röviddel a dinoszauruszok kihalása után. Továbbá 2017-ben felfedeztek egy dinoszaurusz-kövületet, amely feltűnően hasonlít a kazuárhoz. Annak ellenére, hogy nem rokonok, a kazuárok még mindig sok olyan ősi tulajdonságot hordoznak magukban, amelyek ma csak néhány állatban találhatóak meg.
Élénk kék arcuk és a nyakukban lógó két vörös szál még fenyegetőbbé teszik őket. Riasztó hangokat is kitudnak adni, de, ami igazán veszélyessé teszi őket, azok az erős lábaik, amelyeken három éles karom található.

Nagyon erős rúgásra képesek. A lábujjak mindegyike nagy karomban végződik. Ezek a karmok a 12 centimétert is elérhetik. A rúgásuk is elég súlyos sérüléseket okozhat, de a tőrszerű karmok még súlyosabb, akár halálos sérüléseket is tehetnek.
Azt tudtad, hogy a kazuárok az egyetlen nagy, röpképtelen madár, amely alkalmazkodott az esőerdőben való élethez?
A déli kazuár a 3 kazuárfaj közül a legnagyobb. Lábujja három vaskos karommal végződik, míg a középső lábujjnak hosszú, tőrszerű karma van.
A kazuár álló helyzetből 5 métert tud ugrani!
48 km/órás sebességet is elérhetnek, ha sietősre veszik a dolgukat!

Újdonságok? Hüm?

Hagyd, hogy értesítselek téged legújabb eseményeinkről, akcióinkról, kiadványainkról vagy ajánlatunkról.

Hasznos oldalak

0
Megosztás

Tetszik, amit látsz?

Nyomd meg az alábbi gombot, hogy kövess minket, nem fogod megbánni...