• Colors: Blue Color

Képzelj el egy helyet, ahol az évszakok és az idő múlása nem pusztán természeti jelenségek, hanem isteni lények hatalma alatt állnak. A görög mitológia e különleges lényeként ismerjük meg a Hórákat, az idő urait. Kik voltak ők, milyen szerepet játszottak az istenek és az emberek világában, és milyen mítoszok övezik őket? Ismerd meg a Hórákat, akik az évszakok, az igazság és a rend istennői voltak az ókori Görögországban.

Halljátok, oh hallgatók, Ganymedes történetét, aki nem más, mint az istenek által választott ifjú, Zeusz kedvence. E fiatalember, aki Trójából származott, Trosz király és Kallirrhoe, az Okeanisz lányának fia volt. Rendkívüli szépsége miatt maga Zeusz, az ég és villámok ura ragadta magához, hogy az Olimposzon az istenek pohárnoka legyen.

Hajdanán, a világ hajnalán, amikor az istenek még az emberek között jártak és az Olimposz csúcsai felhőkkel voltak betakarva, élt egy istennő, Hebe néven, aki a fiatalság és az örök élet nektárját őrizte. Ő volt Zeusz, az ég uralkodója és Héra, a királynő leánya, aki az ifjúság zengzetes dalát énekelte az istenek lakomáin, miközben aranyló kelyhet töltött ambróziával, az isteni itallal.

Üdvözlünk a múlt mély, mitológiai rétegeiben, ahol az istenek, hősök és legendák világa vár rád. Ma Asklepiosz, az ókori görög mitológia gyógyításának istenének életét és örökségét fedezzük fel, aki a gyógyulás és az orvostudomány szimbóluma marad mind a mai napig.

Aeolus Legendája - Az óceánokon túl, ahol a végtelen hullámok és az égbolt összeérnek, ott található a rejtélyekkel teli Lipári-szigetek egy csoportja.

0
Megosztás

Tetszik, amit látsz?

Nyomd meg az alábbi gombot, hogy kövess minket, nem fogod megbánni...